Nu de zon volop overuren aan het maken is, zie je ze massaal in het straatbeeld verschijnen : de motorrijders. Na een lange gure winter snakten ze ernaar om hun stalen ros weer van stal te halen. Maar een rit met de moto is niet altijd zonder gevaren.



Wekelijks lees je in de kranten of op nieuwssites dat een motorrijder betrokken raakte bij een ongeval, denk maar aan de motorrijder die vorige week onderuit ging op de Herentalse ring, of nog recenter, aan de jonge motorrijder uit Zandhoven die een ongeval op de Antwerpse ring niet overleefde.

Zo'n ongeval is niet altijd te wijten aan het rijgedrag van de motorrijder, maar dikwijls ook aan automobilisten die situaties met motoren verkeerd inschatten.

Terwijl een automiblist beschermd wordt door het koetswerk van z'n wagen, heeft een motorrijder enkel z'n beschermende kledij en helm.

Om als motorrijder gevaarlijke situaties goed in te schatten is het belangrijk dat je weet wat je zelf en je motor kunnen, maar vooral niet kunnen, zodat je de grens van de mogelijkheden niet overschat.

En precies om op een veilige manier je capaciteiten op de motor te ondervinden en bij te werken, organiseert de Antwerpse verkeerspolitie op zondag 8 en 15 mei de 'Veilige motorrijdagen'. Op verschillende plaatsen in de Antwerpse haven zijn er parcours opgesteld, waar je je rijvaardigheid kan testen. je bent niet verplicht om alle oefeningen te doen, want als je je niet zeker voelt om een proef te doen, kan je je beter overslaan, dan dat je valt.

Ook Netelandse motorrijders kunnen aan deze 'Veilige motorrijdagen' deelnemen.

Onder begeleiding van enkele motards van de politie Neteland rijden ze de 2 volgende zondagen in colonne naar de Antwerpse haven. Bijeenkomst en vertrek is telkens voorzien om 9u aan het multifunctionele terrein aan de Herenthoutseweg.

Wie nog niet ingeschreven heeft, kan contact opnemen met commissaris Dirk Janssens op het nr 014-244 210, of een mailtje sturen naar verkeer verkeer.neteland@skynet.be